Premiera Ansamblului Profesionist Banatul are loc la Teatrul Național Timișoara

Un spectacol de neratat! Premiera Ansamblului Profesionist Banatul are loc la Teatrul Național Timișoara

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș organizează joi, 13 iunie 2019, de la ora 18.30,  Premiera Ansamblului Profesionist Banatul care va avea loc în sala Teatrului Național ”Mihai Eminescu” din Timișoara, Piața Victoriei.

Ionuț Fulea, Liliana Laichici, Dumitru Teleagă, Oana Tomoioagă, Bogdan Toma, Iasmina Iova și Ciprian Pop vor aduce pe scena Teatrului Național din Timișoara cântece autentice în care se regăsește frumusețea folclorului românesc.

Ansamblul Profesionist Banatul va prezenta un spectacol în premieră, iar orchestra va fi coordonată de dirijorul Sebastian Roșca.

Corpul de balet al ansamblului va aduce la Timișoara jocurile domoale, așezate și legănate de pe Valea Almăjului prin intermediul unor tablouri coregrafice care poartă semnătura cuplului de coregrafi Brândușa și Nicolae Stănescu în care regăsim sentimentele bănățenilor de altădată în interpretările unor doine cum ar fi: ”Cine trece acuma gealu”.

Jocuri, ardelene pe cerc și sărita, brâuri și jocuri de doi vor fi exprimate scenic în mișcări coregrafice care impresionează prin virtuozitate.

Va participa și formația de dansuri Ansamblul Banatul Tineret cu un tablou coregrafic în care tinerii dansatori vor interpreta jocuri din zona Banatului cu pasiunea și bucuria specifică tinereții.

Coregrafia aparține cuplului de coregrafi: Brândușa și Nicolae Stănescu.

Prezintă: Tania Stavilă Țunaș.

Manager: prof. Liliana Laichici. Finanțator: Consiliul Județean  Timiș. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *