”Centenar – Potlogi 2018”,

”Acţiunea va celebra cel mai important moment din istoria modernă a României, Marea Unire din anul 1918. Manifestarea de la Potlogi va reuni, într-un spectacol extraordinar, artişti de renume ai muzicii populare româneşti din toate zonele istorice ale României: Emilia Dorobanţu, Gelu Voicu, Ionuţ Fulea, Veta Biriş şi Adriana Ochişanu. Aceştia vor fi acompaniaţi de către Orchestra Populară Chindia a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, dirijor Ionuţ Dumitrescu”, se arată într-un comunicat al Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa.

În cadrul manifestării, va urca pe scenă şi instrumentistul Stelian Apostol, primul acordeonist angajat al Orchestrei Populare Chindia.

”Evenimentul se doreşte a fi unul grandios, atât din punct de vedere muzical, cât şi din perspectiva locului şi a scenografiei care va fi concepută astfel încât să pună în valoare unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură medievală din România”, precizează Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa.

Instituţia organizează în acest an, cu prilejul Centenarului, mai multe concerte în localităţi din Dâmboviţa, marcând, în acest fel, în peste 100 de momente, cei 100 de ani de la Marea Unire.

AGERPRES/(AS-autor: Cornelia Dumitru, editor: Diana Dumitru, editor online: Simona Aruştei)

sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *