Liturghie arhierească în Catedrala arhiepiscopală

În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, a lăsatului sec de carne, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a celebrat Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala arhiepiscopală din Alba Iulia. În cadrul sfintei slujbe, la momentul rânduit, pe diaconul Ioan Țara l-a hirotonit preot pe seama Centrului creștin social-medical de zi cu hramul „Sfântul Nectarie” din municipiul Sighișoara. În finalul cuvântului de învățătură rostit în această duminică, Ierarhul nostru a spus următoarele:

    „Omenirea de astăzi se află într-o criză de nebunie, amăgindu-se şi agitându-se, fără să-şi afle odihna şi echilibrul. Biserica lui Hristos, însă, este stâlpul de foc care ne călăuzeşte prin întunericul lumii spre aurorele Împărăţiei veşnice. În Biserică sunt episcopii şi preoţii, crainicii cerului, care ne aduc vestea cea bună a lui Dumnezeu, adică mesajul evanghelic tămăduitor şi regenerator. În Biserică primim harul dumnezeiesc care ne purifică, ne fortifică şi ne pregăteşte treptat pentru momentul reîntâlnirii noastre, pe planul veşniciei, cu cei dragi şi pentru clipa solemnă a întâlnirii noastre cu Dumnezeul Cel viu şi nemuritor. Va veni ziua în care stihiile lumii acesteia se vor schimba, iar Fiul Omului, Mântuitorul nostru, va reveni cu slavă, să judece viii şi morţii. Acum, cât mai avem vreme, se cade să împlinim poruncile dumnezeieşti, să ne îmbogăţim în fapte bune şi să petrecem în vieţuire sfântă. În felul acesta, Bunul Dumnezeu ne va rândui în ceata aleşilor Săi şi ne va face părtaşi la slava Împărăţiei Sale”.

    La sfârșit, Părintele Arhiepiscop Irineu a acordat cunoscuților și îndrăgiților interpreți de folclor muzical de pe meleagurile Albei, domnului Ionut Fulea și doamnei Veta Biriș, Ordinul „Credință și Unire”, în semn de recunoștință și apreciere pentru întreaga activitate a Domniilor lor în promovarea valorilor autentice ale culturii naționale și a folclorului românesc de pe meleagurile bătrânului Ardeal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *